loader image
Image Alt

About Zinfandel's Restaurant

O restoranu Zinfandel's

Raskoš i elegancija

Restoran Zinfandel’s dojmljiv je i otmjen prostor, kompletno obnovljen 2004. godine kada i hotel Esplanade Zagreb u sklopu kojeg se nalazi. Njegovo jedinstveno ozračje te kuhinja koja kombinira vrhunske domaće namirnice i okuse iz cijelog svijeta jamstvo su gastronomskog užitka u samom srcu Zagreba.

Ime je dobio po sorti grožđa zinfandel, koja je početkom 19. stoljeća prenesena iz Dalmacije u SAD. Pod imenom zinfandel, sorta kaštelanski crljenak izvezena je iz bečkog Carskog državnog rasadnika u SAD-u, gdje i danas bilježi veliku popularnost. Tako da je to vino simbol isprepletenosti kultura koje se susreću u kuhinji restorana Zinfandel’s. Vinova loza ujedno je i zaštitni znak restorana, a 2013. godine poznati hrvatski vinar g. Vlado Krauthaker darovao je hotelu i restoranu nekoliko loza zinfandelsa koje danas osoblje pažljivo njeguje u vrtu Oleander terase.

Chef

Za izvrsnu kuhinju u restoranu Zinfandel’s zadužena je glavna šefica kuhinje hotela Esplanade, Ana Grgić, čije bogato dugogodišnje iskustvo i školovanje kod vrhunskih svjetski poznatih chefova garantiraju nezaboravan gurmanski doživljaj. Prije dolaska na poziciju šefice kuhinje, Ana je 13 godina razvijala svoje kulinarske vještine upravo u Esplanadi gdje je došla kao volonterka nakon završenog školovanja za kuharicu. Tijekom posljednje tri godine Anu su prepoznali brojni gosti i gastro kritičari, a osvojila je i niz priznanja za svoj predani rad.

Nastavljajući Esplanadinu tradiciju vrhunske gastronomije, svojim odabirom i kombinacijom okusa ova simpatična šefica unosi svježinu i kreativnost, koji povezuju Zagreb s Mediteranom i kontinentalnom Europom. Na jelovniku restorana Zinfandel’s mogu se naći ukusna i maštovita jela s ribom, mesom ili povrćem, koja su pripremljena na prirodan način i estetski aranžirana.

Personalizirani osvježeni à la carte jelovnik koji mijenja svoju ponudu u skladu sa sezonom, gostima pruža užitak u brojnim hladnim i toplim predjelima, juhama, vegetarijanskim jelima, ribljim i mesnim specijalitetima i tradicionalnim hrvatskim jelima poput poznatih Esplanadinih štrukli. Štrukli su već desetljećima specijalitet hotela, a probala su ih mnoga najizbirljivija svjetska nepca poput Josephine Baker, Elisabeth Taylor, Louisa Armstronga, kraljice Elizabete II, a njima je bio očaran i veliki gurman Orson Welles.

Vina i deserti

Lista deserta zaista je šećer na kraju priče o gastronomskom doživljaju restorana Zinfandel’s. Izbor finih slatkih jela iz cijelog svijeta nadopunjuju domaći specijaliteti za čije savršenstvo okusa brine Esplanade slastičarski tim.

Vinska karta restorana Zinfandel’s nudi više od 200 vrsta vina, uglavnom iz Hrvatske i Kalifornije, ali i iz Francuske, Italije, Španjolske, Čilea te Australije. Kako bi savršeno upotpunila jelovnik Zinfandel’s restorana, vina pažljivo odabire prvi hrvatski sommelier Ivan Šneler.

Ponuda restorana Zinfandel’s obogaćena je povremenim gostovanjima vrhunskih vinara u isprobanom konceptu – Večer velikih vinara.

Trendovi u prehrani i novim tehnologijama

U restoranu Zinfandel’s gosti sigurno mogu odabirati hranu koja odgovora njihovim prehrambenim navikama, pa se tako u jelovniku mogu naći posebno obilježena jela koja ne sadrže gluten, ona primjerena vegetarijanskoj prehrani te jela pripremana prema strogim Halal standardima.

Uz profinjenu eleganciju, dojmljivo okružje, fine delicije i besprijekornu uslugu, Zinfandel’s je predvodnik svjetskih trendova, pa tako od 2012. godine gostima nudi mogućnost listanja sezonskih jelovnika na iPad uređajima s vjernim fotografijama jela, koji se ujedno mogu jednostavno i besplatno preuzeti i pregledavati i na vlastitim iPad i iPhone uređajima.

Gosti restorana Zinfandel’s i Oleander terase mogu nesmetano uživati u besplatnom i superbrzom bežičnom pristupu Internetu.

Dnevne novine u tiskanom formatu dostupne su na nekoliko jezika, dok je unutar PressReader hot zone moguće putem besplatne aplikacije preuzeti više od 3.000 različitih dnevnih novina i časopisa iz brojnih zemalja na vlastiti pametni telefon ili tablet uređaj.

Nagrade

U posljednjih nekoliko godina restoran Zinfandel’s dobio je nekoliko priznanja i nagrada za svoju kulinarsku izvrsnost. Godine 2005. i 2008. Večernji list uručio je restoranu Zinfandel’s priznanje za jedan od najboljih zagrebačkih i hrvatskih restorana. Restoran je 2011. godine primio prestižnu Great Rail Journeys Gold Food Award, koja se dodjeljuje prema izboru i recenzijama gostiju koji su boravili u hotelu. Zinfandel’s je više godina zaredom nagrađen certifikatom izvrsnosti od strane TripAdvisora, najvećeg svjetskog turističkog servisa za ocjenu kvalitete turističkih usluga. Riso Gallo, gurmanski vodič, u svoje je izdanje 2013. godine uvrstio rižoto Ane Grgić, šefice kuhinje među 101 najbolji na svijetu. Specijalizirani gastro magazin Akademija dodijelio je posebno priznanje restoranu, a gastro vodič 100 najboljih restorana u Hrvatskoj uvrstio je Zinfandel’s među najbolje u Hrvatskoj.

Interijer i terasa

Interijer restorana Zinfandel’s plijeni svojom otmjenošću i raskošnim detaljima. Obasjan suncem u laganim svijetlim tonovima tijekom dana, do narančasto-crvenog osvjetljenja tijekom večeri, ovaj impresivan prostor idealan je organizaciju veličanstvenih ručkova, večera, poslovnih i privatnih okupljanja, poput proslava obljetnica, rođendana, ili pak organizaciju intimnih svadbenih svečanosti.

Restoran Zinfandel’s uz elegantno uređen interijer gostima daje na raspolaganje i legendarnu Oleander terasu na kojoj se, za lijepa i topla vremena u sjeni oleandra i maslina, gostima poslužuje cjelokupna ponuda restorana i bara.

You don't have permission to register